Prima pagină » Știri » Klaus Iohannis, despre alegerile locale: Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului
Klaus Iohannis, despre alegerile locale: Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului
Klaus Iohannis despre organizarea alegerilor parlamentare în contextul recordului de noi cazuri Covid-19 înregistrat astăzi: "E important să aibă loc alegerile"Sursă foto: presidency.ro
Președintele României Klaus Iohannis susține, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă. Acesta a făcut apel la români, spunând că dacă aceștia vor respecta câteva reguli de igienă, alegerile se vor dezvolta fără repercursiuni. „Acest vot este definitoriu pentru modul în care vor evolua în următorii patru ani localitățile în care trăim și ne desfășurăm activitățile”, a spuns președintele.
Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis
În această duminică, mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea administrării comunităților noastre.
Stă în puterea noastră să alegem viitorii primari și consilieri locali, viitorii președinți de consilii județene și consilieri județeni.
De ce e această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câștiga depinde ca școala și spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate și problemele de trafic rezolvate.
Din cauza pandemiei de covid-19, în acest an, întregul proces electoral a fost perturbat și au fost necesare condiții speciale. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate, pentru că atunci ne aflam în etapele incipiente ale pandemiei, când existau încă foarte multe necunoscute cu privire la acest virus, iar organizarea în acele circumstanțe ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări.
Din păcate, pandemia este departe de a se fi încheiat, însă, spre deosebire de primăvara acestui an, acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară pentru toți votanții
Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. Mă refer, printre altele, la dezinfectarea riguroasă a secțiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare și de ieșire, la asigurarea unor spații speciale, dotate pentru igiena mâinilor alegătorilor înainte și după exercitarea votului.
Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, precum: purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilior, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum.
Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activități pe care le facem în viața de zi de zi, cum ar fi mersul la cumpărături.
Am văzut cum unii competitori recurg la obișnuitele tactici retrograde.
Încă mai cred că oamenii pot fi mințiți.
Aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi populiste știind foarte bine că sunt imaplicabile, în această perioadă de criză majoră în care bugetul e pus sub mare presiune
Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită.
Avem multe modele de comunități locale de succes, și avem și exemple unde administrațiile locale au eșuat lamentabil.
Mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot face ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți.